Ai avut un accident si nu a fost vina ta?

Ai dreptul la o masina de inlocuire pe intreaga perioada a reparatiilor sau pana la primirea ofertei de despagubire, in caz de dauna totala

✔️ Serviciu gratuit pentru tine – asiguratorul soferului vinovat acopera toate cheltuielile, chiar daca este dauna totala

✔️ Rapid si simplu – suna si beneficiezi de o masina de inlocuire, de clasa echivalenta sau inferioara cu cea avariata.

✔️ Oriunde in Romania – poti sa folosesti masina de inlocuire pe toate drumurile Romaniei, fara limita de km.

Masina de inlocuire

Dreptul la o masina de inlocuire

Ce spune legea in vigoare?

Conform Normei 18/2022 pentru modificarea si completarea Normei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 20/2017 – Pagubitii RCA care isi repara masinile intr-un service (in baza unei polite RCA)  , au dreptul sa isi inchirieze un autovehicul din aceeasi clasa sau clasa inferioara celui avariat, iar asiguratorul soferului vinovat este obligat sa achite costul inchirierii acelui autovehicul pe toata perioada reparatiilor, sau pana la primirea oferetei de despagubire (in caz de dauna totala )

Citeste tot articolul 25 normei 18/2022

Lipsa de folosință

(1) Despăgubirile cuvenite persoanelor prejudiciate, ca urmare a consecinței lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv pentru înlocuirea temporară a acestuia cu un vehicul dintr-o clasă similară sau inferioară celui avariat, închiriat de la entități autorizate cu acest obiect de activitate, sunt stabilite pe baza documentelor justificative care dovedesc prejudiciul suferit ca urmare a imposibilității utilizării vehiculului avariat.

(2) Perioada pentru care se acordă despăgubiri ca urmare a consecinței lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a acestuia cu un vehicul dintr-o clasă similară sau inferioară celui avariat, închiriat de la entități autorizate cu acest obiect de activitate, este perioada de timp în care proprietarul poate proceda la repararea acestuia, atunci când vehiculul nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic, conform alin. (3)-(6).

(3) În cazul în care proprietarul procedează la repararea unui vehicul avariat care nu se încadrează în situația de daună totală economică, perioada menționată la alin. (2) se consideră perioada cuprinsă între data avizării daunei și data constatării avariilor de către asigurător, la care se adaugă:

  1. a) perioada în care proprietarul efectuează demersurile necesare introducerii în reparație a vehiculului, fără ca aceasta să depășească 3 zile lucrătoare de la data efectuării constatării avariilor de către asigurătorul RCA;
  2. b) perioada de timp justificată necesară reparării vehiculului avariat într-o unitate reparatoare auto; aceasta începe de la data semnării documentelor care fac dovada introducerii în reparație a vehiculului.

(4) În cazul vehiculelor avariate a căror utilizare nu mai este posibilă din punct de vedere tehnic, care se încadrează în categoria daunelor totale economice și nu se mai repară, perioada pentru care se acordă despăgubiri ca urmare a consecinței lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a acestuia cu un vehicul dintr-o clasă similară sau inferioară celui avariat, închiriat de la entități autorizate cu acest obiect de activitate, este perioada cuprinsă între data avizării daunei și data la care asigurătorul RCA înaintează oferta de despăgubire.

(5) Perioada cuprinsă între data avizării daunei și data constatării avariilor de către asigurătorul RCA poate fi invocată de către persoana prejudiciată numai în condițiile în care aceasta permite accesul asigurătorului RCA la bunul avariat și asigură condițiile necesare în vederea efectuării constatării avariilor.

(6) Perioada prevăzută la alin. (3) se prelungește corespunzător cu perioada în care vehiculul nu poate fi introdus în reparație atunci când asigurătorul RCA efectuează cercetări suplimentare

Cum beneficiezi de o masina de inlocuire

In doi pasi simpli

Trimite o solicitare

Dupa producerea evenimentului rutier completati formularul de solicitare masina de inlocuire sau contactati-ne telefonic.

Pentru o mai mare siguranta in respectarea procedurilor sunati-ne imediat dupa accident la 0748833266, iar noi o sa va trimitem un consilier personal pentru a va ajuta la intocmirea actelor.

Livram masina de inlocuire

Livram masina de inlocuire direct la unitatea reparatoare, la domiciliul dumneavoastra sau la locul de munca.

Masina la schimb va fi similara cu masina detinuta (implicata in accident) si se acorda in momentul in care masina avariata a intrat in service.

Obtine o masina de inlocuire

Alege o mașină de înlocuire din flota noastră

similară cu mașina deținută, avariată în accident

Toyota Corolla Hybrid

Seat Ibita

Dacia Sandero

Volkswagen Jetta

Opel Corsa

Volkswagen Polo

Dacia Logan

Dacia Duster

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?