Măsuri de prevenire împotriva COVID-19 ↓

Deoarece prevenirea este cea mai bună şi cea mai eficientă metodă de combatere a răspândirii virusului COVID-19 în acest moment, vă aducem la cunoştinţă măsurile luate:

  • După fiecare preluare maşinile sunt dezinfectate. Toate elementele primind o atenţie sporită: mânerele, volanul, bordul, schimbătorului de viteze, portbagajul , cheia maşinii, precum şi documentele auto, sunt dezinfectate şi neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.
  • Şoferii noştri au primit numeroase informări precum şi mijloace de protecţie (dezinfectant pentru suprafeţe, şerveţele şi dezinfectant pentru mâini atât pentru ei cât şi pentru pasageri, măşti de protecţie).
  • După dezinfectare, fiecare maşină de închiriat rămâne obligatoriu timp de minim 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client.

Inainte de a incerca sa gasim raspunsul la aceasta intrebare, cred ca trebuie sa clarificam cateva aspecte legate de ceea ce ar putea insemna „masina perfecta” si „oras”.

Bine, bine – imi veti spune – cu masina inteleg ca trebuie sa clarficam ce inseamna „perfect”, dar chiar si orasul trebuie definit?

Da, din punctul de vedere al masinii potrivite, chiar si notiunea de „oras” trebuie lamurita, pentru ca nu este acelasi lucru sa te aventurezi in traficul din Bucuresti, sa zicem, si in cel din Babadag (da, acesta este numele unui oras de la noi din tara).

Deci pentru a gasi masina perfecta, e clar ca trebuie sa o cautam pe cea care ne poate ajuta sa ne descurcam intr-un oras mare, prin aceasta intelegand unul care are cel putin 100.000 de rezidenti in orice perioada a anului.

OK, acum daca am lamurit acest aspect, haideti sa pornim in cautarea perfectiunii automobilistice, aruncand un ochi de client pretentios asupra modelului Toyota Yaris Hybrid de care am pomenit in titlu.

Drept pentru care mergem direct pe site-ul oficial din Romania al constructorului japonez si aflam tot ce se poate in legatura cu aceasta.

Conform informatiilor de acolo, Yaris porneste de la un pret de 11.138 EUR, insa banii vorbesc doar prin prisma dotarilor: motorizare 1.5 litri Hybrid e-CVT, consum de benzina 3.3 l / 100 km, caroserie  Hatchback cu 5 usi si emisii de bioxid de carbon de la 75 g/km.

Pana aici totul pare perfect.

Insa atunci cand intram in detalii aflam ca la acest pret minim motorizarea este de doar 1.0 litri cu 69 de cai putere, iar cutia de viteze este manuala si in doar 5 trepte.

Consumul este si el de peste 4 litri la suta de kilometri, dar mixt, ceea ce inseamna ca in oras ajunge pe undeva pe la 6.

Comparand insa toate cele de mai sus cu ceea ce ofera o masina cu aceeasi motorizare, dar in sistem clasic, Yaris-ul iese din nou invingator.

Intorcandu-ne acum la orasul pe care l-am definit mai sus, e clar ca avem nevoie de o clasa superioara de dotari, pe care Toyota ni le pune la dispozitie cu generozitate, evident la un cost mai ridicat.

Am putea alege foarte bine un Yaris Y20 Collection Bi-Tone cu un motor de 1.5 litri si 111 cai putere si o cutie de viteze in 6 trepte. Culoarea poate fi metalizata sau perlata, la alegere, cu jante de aliaj Podium II, daca iti permiti sa mai adaugi vreo mie de euro la pretul initial.

In dotarile standard interioare intra si un sistem multimedia Toyota Touch® 2 cu diagonala ecranului de 7 inch si conector USB, ornamente cromate, volan si schimbator de viteze invelite in piele.

Una peste alta, pretul total in acest caz ajunge pe la 17.000 de euro, ceea ce te face sa te intrebi din nou: se poate apropia Toyota Yaris Hybrid de „masina perfecta” pentru deplasarile din oras?

Iar raspunsul il poti da numai dupa ce te-ai suit la volan ca sa vezi daca se adapteaza la stilul tau de condus.

Insa daca pretul ti se pare putin cam „imperfect”, nu renunta. Exista intotdeauna varianta inchirierii de la firmele rent-a-car premium, care au acest model in dotare.

Ceea ce iti si recomand sa faci oricand ai un drum in zona Sibiului.

Romanian RO English EN German DE Italian IT French FR Spanish ES
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?