Conform studiilor cele mai multe accidente surprinzator :

 • nu sunt cauzate de carosabilul ud, ci de cel uscat,
 • majoritatea accidentelor au loc la lumina zilei, nu noaptea sau pe inserat,
 • cele mai multe accidente nu au loc pe autostrazi , ci in localitati,
 • frecventa accidentelor nu prea depinde de ziua saptamanii

Nimanui nu ii place cand este implicat intr-un accident rutier. Problema este ca  nimanui nu ii pasa cu adevarat de cat de greu iti este tie, daca esti soferul pagubit . Pe langa neplacerea creata, mai exista si partea economica, in care valoare masinii are de suferit.

Printre practicile comune ale serice-urilor se numara inscrierea unor preturi corespunzatoare pieselor originale in oferte sau facturi, dar la reparare se folosesc piese “aftermarket”, licenta sau chiar second hand.

Metoda aceasta are un scop precis si anume acela de a avea un profit mare. Subliniem faptul ca aceasta metoda va fura pe Dvs. si totodata si societatea de asigurari, deoarece diferenta de pret este chiar “dimished value”, adica suma cu care se diminueaza valoarea de piata a vehiculului in urma repararii.  

Nu iti repara masina intr-un anumit service doar pe motiv ca vei primi masina la schimb , de multe ori in spatele acestei reclame se afla service-uri constrânse prin contract cu asiguratorul să accepte piesele pe principiul “cel mai redus preț” sau să ofere discounturi uriașe asiguratorilor, ceea ce afectează calitatea reparațiilor.

Păgubiţii care îşi repară maşinile în baza unei poliţe RCA emise după data de 19 septembrie 2016 au dreptul să îşi închirieze un autovehicul din aceeaşi clasă sau clasa inferioară celui avariat, iar asigurătorul RCA este obligat să achite costul închirierii acelei maşini pentru perioada reparaţiilor.

Apeleaza la o firma specializata de inchirieri autoturisme . Astfel iti punem la dispozitie masini noi , autorizate si cu toate taxele incluse . Vezi aici toate detaliile si astfel iti poti repara masina in orice service !

GHID DE ACCIDENT RUTIER

Daca este vorba de o avarie minora si fara vatamari corporale, iar partile implicate sunt intelegatoare, procedura de solutionare a daunei auto este urmatoarea:

 1. Partile completeaza un formular de constatare amiabila (e bine sa aveti un exemplar in orginal mereu in masina)
 2. Se fac apoi copii dupa documentele soferilor si ale masinilor implicate: polita de asigurare RCA, permis, talon etc. si ar fi indicat sa faceti cateva poze ale masinilor imediat dupa incident .
 3. Se notifica dauna auto imediat dupa accident la numarul de telefon/call-center-ul asiguratorului soferului vinovat.

Pe langa rabdare si timp, absolut necesare pentru a trece de toti robotii din call center, atunci cand anuntati dauna auto va trebui sa furnizati informatii detaliate despre eveniment:

 • Datele de identificare si de contact ale persoanelor implicate in eveniment
 • Cauzele si imprejurarile in care s-a produs evenimentul, inclusuv detalii despre locul evenimentului si momentul producerii acestuia
 • Datele de identificare ale autovehiculelor implicate in eveniment
 • Detalii privind locatia si starea vehiculului avariat
 • Locul unde doriti efectuarea constatarii.

Dar ce se intampla oare cand in acest accident rutier este implicat o masina straina sau un sofer strain, care are asigurare la o societate din alta tara?

In primul rand aveti nevoie din nou de multa rabdare si timp pentru a afla care este corespondentul asiguratorului strain in Romania. Ar trebui sa sunati la Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (baar.ro) la un numar de telefon aproape tot timpul ocupat: 021.319.13.02 si alte extensii similare. Desigur ca exista si posilibitatea de identificare online a corespondentului, dar daca nu aveti datele exacte, inclusiv cod asigurator, sunt mari sanse sa primiti un raspuns de genul: „nu putem identifica asiguratorul corespondent“.

Prin urmare, mai puteti suna un prieten sau diversi asiguratori romani in speranta ca o sa aflati unde trebuie sa raportati dauna auto.

In situatia fericita in care aflati numele societatii de asigurare care se va ocupa de dauna dvs., va trebui sa apasati din nou pe multiple taste pentru a va programa la constatarea daunei auto.

Daca aveti insa ghinionul sa fiti in provincie, fie programati constatarea daunei in localitatea de domiciliu, fie cautati un prieten sau o ruda unde sa mai petreceti cel putin inca o zi.

Din pacate aceasta procedura poate dura cateva luni bune (2-3 luni) pentru ca asiguratorul roman va trebui sa faca verificari suplimentare ale societatii straine si cu siguranta mai gaseste cateva declaratii suplimentare de completat, ca doar birocratia este un hobby national.

Uite asa, ajungem in situatia sa pierdem timp, bani si multi nervi din cauza neatentiei in trafic sau din vina altor soferi mai putin experimentati.

Important este insa sa ne amintim mereu ca atata timp cat noi, oamenii, suntem teferi si nevatamati, totul se poate rezolva.

Daca sunteti implicat intr-un eveniment rutier CONTACTATI-NE  imediat la 074.88.33.266 si vom face ca totul sa fie cat mai simplu, inclusiv iti vom oferi  GRATUIT o masina de care sa te folosesti, cat timp masina dumneavoastra este in service !

Șoselele sunt periculoase ! Conduceți prudent și nu uitați că nu merită să ne grăbim …într-un final tot acolo ajungem. Drumuri bune !

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?