Sezonul vacantelor este in toi si, cu toate ca unora le pare greu de crezut, exista si romani care prefera sa-si petreaca concediul pe plaiurile mioritice.

Spuneti-i patriotism sau oricum vreti, oamenii au motivele lor sa se plimbe prin tara, insa un lucru este sigur: nu din lipsa banilor au ramas acasa, pentru ca un sejur la Mamaia, de exemplu, face cat unul la Albena si in Thassos la un loc.

Iar daca la aceasta adaugam si banii dati pe verificarile masinii dupa cateva drumuri de vis pe soselele patriei, e clar ca nota de plata va creste.

Desigur, mai exista si optiunea deplasarii pana la locurile de vizitat cu un miloc de transport in comun, iar apoi apelarea la un serviciu de rent-a-car, ceea ce e mai avantajos din multe puncte de vedere.

Insa, oricare ar fi varianta aleasa, un lucru este sigur: cu totii vom avea nevoie de o aplicatie de navigare, care sa ne ghideze prin GPS pana la locurile dorite.

Iar acum apare eterna dilema: Google Maps sau Waze? Care este cea mai indicata pentru o vacanta reusita in Romania?

Google Maps si Waze sunt aproape singurele luate in considerare atunci cand vine vorba de calatorii si e normal sa fie asa. Popularitatea lor se datoreaza in primul rand faptului ca sunt cele mai precise in indicarea tuturor obiectivelor cu care ne putem intalni oriunde, in orice moment.

Stiati insa ca amandoua sunt detinute de Google? In aceste conditii, care este diferenta dintre ele?

Waze are la baza cea mai mare comunitate de utilizatori din lume, ea functionand practic ca o retea sociala, in care soferii ofera din proprie experienta indicatii privind cele mai bune rute prin care se poate ajunge la destinatie.

Utilizatorii Waze se pot alerta unii pe altii in legatura cu accidente, drumuri inchise, prezenta echipajelor de Politie si orice alt impediment in buna desfasurare a calatoriei. De asemenea, cei care sunt in cautare de mijloace de transport sunt indumati catre aplicatia Waze Carpool, prin care pot gasi soferi dispusi sa ia traseisti care merg intr-o anumita directie.

Pe langa toate acestea, Waze va poate conduce catre cel mai bun loc de parcare, va poate alerta cand depasiti viteza legala, poate memora rutele pe care le folositi cel mai des si are optiuni speciale pentru motociclisti.

De celalalta parte, Google Maps a fost gandita mai mult ca o aplicatie de navigare standard, care ofera indicatii nu numai pentru soferi, ci si pentru cei care merg pe jos, cu bicicleta sau care folosesc mijloacele de transport in comun.

Hartile lor sunt pline de indrumari nu doar catre obiectivele turistice, ci catre toate cele care ar putea prezenta interes pentru cei care viziteaza zona. Astfel, acesta aplicatie este extrem de folositoare atunci cand ai mai mult timp si ti-ai propus sa descoperi toate frumusetile unui oras.

Google Maps are integrate aplicatiile Google Street View, Google Assistant, Google Search si Spotify, prin care va puteti bucura de frumusetile fiecarei zone in care va aflati, va puteti aminti unde ati parcat masina, puteti gasi o statie de incarcare pentru masini electrice sau cea mai apropiata firma de inchirieri auto, totul in timp ce ascultati muzica preferata in casti.

Concluzia? Fiecare dintre cele doua aplicatii este perfecta in functie de ceea ce v-ati propus sa faceti in vacanta.

Asadar concediu placut si conduceti prudent.

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?