Importanta centurii de siguranta

Centura de siguranta dă multe bătăi de cap șoferilor de pretutindeni. În ciuda faptului că mulți dintre aceștia nu-i găsesc utilitatea, centura de siguranta a dovedit de-a lungul timpului că poate salva vieți ori că poate atenua șocul unui accident auto.

În articolul de astăzi, vom încerca să ilustrăm importanță centurii de siguranta și totodată vom încerca să formulăm un răspuns celor mai frecvente întrebări despre acest subiect.

Importanta centurii de siguranta

Centura de siguranta are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul. Sistemul acesteia este construit să funcționeze în concordanță cu airbag-urile mașinii, fapt pentru care airbag-ul vă poate face mai mult rău decât bine dacă nu aveți pusă centura de siguranta în momentul impactului.

NU UITA !

Daca ai avut accident si nu a fost vina ta, ai dreptul sa îți închiriezi un autovehicul din aceeași clasă sau clasa inferioară celui avariat, iar asiguratorul RCA al soferului vinovat  este obligat să achite costul închirierii acelui autovehicul pentru perioada reparațiilor . Vezi detalii aici

O altă funcție esențială a centurii de siguranță este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât la momentul impactului te va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept. De asemenea, un ultim aspect pe care trebuie să-l menționăm, este că prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.

Există mai multe tipuri de centuri de siguranta?

Răspunsul este da, există mai multe tipuri de centuri de siguranta. Cele mai eficiente sunt centurile de siguranta în 3, 4 sau 5 puncte de prindere, folosite  de cele mai multe ori pe mașinile modificate. Acest tip de centuri nu pot fi montat pe scaunele obișnuite, ci doar pe cele sport.

Ce este o centura de siguranta falsă?

Centura de siguranta falsă  este un dispozitiv din plastic sau cauciuc cu ajutorul căruia păcălești computerul de bord al autoturismului, astfel încât să dispară semnalul sonor care te anunță că nu porți centura de siguranta. Prețul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 15 lei.

În concluzie, importanța centurii de siguranta este incontestabilă și este de datoria noastră ca șoferi, să atragem atenția oricărui pasager nu o poartă. Sperăm să vă amintiți ce ați citit și în momentul în care urcați la volan.

 

Șoselele sunt periculoase ! Conduceți prudent și nu uitați că nu  merită să ne grăbim …într-un final tot acolo ajungem. Drumuri bune !

 

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?