Conform traditiei stramosesti, impletita cu cea din Monitorul Oficial, startul sezonului petrecerilor din sezonul hibernal este dat de 30 noiembrie, ziua Sfantului Andrei. Imediat urmeaza 1 decembrie, si avem deja doua libere, pe care bugetarii le unesc cu cel mai apropiat weekend prin cateva zile punte pe care o sa le mai recupereze la Sfantul Asteapta.

Avem apoi mai multi sfinti si sfinte (Varvara, Anastasie, Daniel) si am ajuns deja in perioada Craciun-revelion. Dar nici nu ne-am trezit bine din mahmureala, ca sfintii revin in forta (Vasile, Ioan, Iordan), pentru ca apoi, cine doreste sa poata sa se bucure in reluare de Craciun si revelion pe stil vechi.

Daca la toate astea adaugam si vacanta scolara, e clar ca perioada decembrie – ianuarie este cea care ne solicita pana la extrem atat din punct de vedere psihic cat si fizic.

Mult mai solicitate sunt insa in aceasta perioada masinile, care trebuie sa faca fata unor drumuri lungi in conditii de iarna, pe aceleasi sosele pe care le-am mostenit de la tovarasul Nicolae Ceausescu. Doar ca intr-o stare mult mai precara.

De aceea, atunci cand vine vorba de petrecerea vacantelor, o solutie la care apeleaza din ce in ce mai multi romani este cea a masinilor inchiriate.

De obicei, atunci cand luam in calcul inchirierea unei masini, ne gandim automat la destinatiile indepartate, in care ajungem cu alte mijloace de transport, fiind astfel nevoiti sa ne interesam de serviciile rent-a-car din zona respectiva pentru a ne putea deplasa cu comoditate pe toata perioada sederii noastre acolo.

Nu trebuie neglijata insa varianta unei masini inchiriate nici atunci cand ne petrecem concediul in tara, caz in care putem ajunge acolo unde ne-am rezervat cazarea la volanul unui autoturism.

Iar cine isi inchipuie ca singurul autoturism disponibil este cel personal, uita ca un drum de genul DN1, pe care mai mult se sta decat se circula, este boala curata nu numai pentru nervi, ci si pentru masina proprie, mai ales pe timp de iarna.

Asadar, ai vrea tu, cititorule, ca sa omori ambreiajul si alte piese deloc ieftine ale masinii tale pe drumurile distruse si aglomerate ale patriei, marind astfel considerabil pretul sejurului tau de vis?

Probabil ca nu, dar prima intrebare care iti vine in minte atunci cand te gandesti la varianta pe care ti-am propus-o este cu siguranta cea legata de costurile unei masini inchiriate.

Daca nu ai mai apelat pana acum la serviciile unei firme de rent-a car, probabil ca raspunsul pe ti l-ai dat singur se bazeaza pe informatii „din auzite”, de la prieteni sau rude care au folosit asa ceva, sau de pe forumurile de pe internet.

Evident, toate aceste pareri iti pot fi de folos, dar toate au aceeasi mica problema: nu pot fi verificate. Ramane la latitudinea ta sa le crezi sau nu.

Cea mai bune metoda este insa sa le verifici prin propria ta experienta. Apeleaza la serviciile unei firme de rent-a-car si fa o comparatie intre condusul unei masini inchiriate fata de cea proprie.

Daca te-ai hotarat, primul pas trebuie sa fie alegerea celei mai bune oferte. Iar pentru aceasta trebuie sa iei in calcul o multime de factori, incepand, asa cum este si firesc, cu pretul.

Un pont: exista firme care percep garantie la inchirierea unei masini, insa nu te informeaza de asta decat la semnarea contractului. Fii deci atent si la acest aspect atunci cand soliciti informatiile necesare pentru calculul costurilor.

Apoi poti trece la alegerea modelului de masina pe care iti doresti sa-l conduci si care, daca se dovedeste a fi pe placul tau, ar putea fi chiar inclus pe lista scurta a masinilor din care ti-o vei alege pe urmatoarea ocupanta a garajului tau. Poti considera deci ca ai si un test drive inclus in pretul inchirierii unei masini.

Mai departe, ramane doar amintirea unei vacante de vis.

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?