Dacă tot s-a umplut țara de rable , în ultimul moment cei de la Ministerul Transporturilor încearca  ca măcar rablele care circulă pe drumurile noastre să fie un pic mai sigure .

Astfel, introducerea camerelor video în stațiile ITP a facut ca numărul mașinilor care trec testul din prima să fie 4 din 10 , iar inainte doar 2 din 10 maşini erau respinse

ȘTIAI CĂ ….

Dacă ai avut accident și nu a fost vina ta, ai dreptul sa îți închiriezi un autovehicul din aceeași clasă sau clasa inferioară celui avariat, iar asiguratorul RCA al soferului vinovat  este obligat să achite costul închirierii acelui autovehicul pentru perioada reparațiilor . Vezi detalii aici 

Camerele video s-au introdus începând cu luna mai , iar service-urile sunt obligate să păstreze înregistrările timp de 6 luni . În cazul în care inspectorii RAR constată nereguli în acordarea inspecției tehnice , serice-ul poate fi închis.

Autoturismele mai vechi de 12 ani sunt obligate să efectueze inspecția tehnică în fiecare an, cele cu vechime de până la 12 ani trebuie să treacă prin stațiile ITP o dată la 2 ani , iar mașinilor noi li se acordă inspecția tehnică pe 3 ani .

Dacă sunteți implicat într-un eveniment rutier CONTACTAȚI-NE  imediat la 074.88.33.266 și vom face ca totul să fie cât mai simplu, inclusiv vă vom oferi  GRATUIT o mașină de care să vă folosiți, cât timp mașina dumneavoastră este in service !

Șoferii sunt răspunzători ca între intervalul dintre două inspecții tehnice să întrețină autoturismul într-o stare tehnică  corespunzătoare  , utilizând în acest sens piese de origine sau omologate conform legislației în vigoare.

Șoselele sunt periculoase ! Conduceți prudent și nu uitați că nu merită să ne grăbim …într-un final tot acolo ajungem. Drumuri bune !

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?