De curând asociația asiguratorilor a facut un studiu care arata că societățile de asigurare plătesc din ce în ce mai mult pentru accidentele șoferilor .

Conform studiului, unitățile service practică prețuri de până la trei ori mai mari pentru repararea unui autoturism pe o polită de asigurare, decât dacă ar fi reparată fară o polița de asigurare. De exemplu pentru vopsirea unei aripi la  o Skoda Octavia Tour unitățile service au cerut intre 336 si 889 lei  cu plata cash și intre 1.000 și 1.900 lei pentru aceeași operațiune , dar la o masină asigurată.

În final aceasta practică va conduce curând la creșterea prețurilor pentru asigurări. Reglementarea proastă , care permite service-urilor să stabilească prețurile, fără ca asiguratorii să poata contesta, a mobilizat marii jucatori globali , prezenți și în România( Allianz, Groupama, Generali)  să ceară Consiliului European declanșarea procedurii de infrigement pentru România.

Daca ai avut accident si nu a fost vina ta, ai dreptul la o masina de inlocuire [detalii AICI]

Asociația asiguratorilor susține că în primele 3 luni ale anului 2018 , societățile de asigurare la fiecare 100 lei încasați au achitat daune in valaore de 110 lei. Totusi, statisticile arată că deşi preţul RCA a scăzut semnificativ în ultimii doi ani, asigurătorii au raportat oficial pentru anul 2017 cele mai mari profituri din ultimii 10 ani.

De partea cealaltă , asociația service-urilor independente, afirmă că studiul asociației asiguratorilor nu este reprezentativ, deoarece a fost realizat in 30 de unități service din cele 11.000 care exista în întreaga țară autorizate RAR. Dan Barbu, președintele asociației service-urilor independente a afirmat că : Sunt unele diferențe de tarif. În niciun caz atât de mari cum spun firmel de asigurare, dar sunt. Ca să închizi un dosar de daună cu firma de asigurare ai nevoie de 1-2 oameni în plus decât în mod normal, pentru că este foarte multă birocraţie. Uneori ai nevoie de consultanţi, chiar de avocat. În plus, să nu uităm că au existat cazuri în care firmele de asigurare au plătit după 1-2 ani. Și încă mai sunt astfel de cazuri .

De asemea , acesta susține că acolo unde tarifele au crescut , acea creștere este  normală și se datorează tendințelor: creșterea salariilor, creșterea utilităților, creșterea ROBOR și a cursului valutar și că România nu este în infriegement datorită service-urilor.

Păgubiții RCA susțin că e important să luam în considerare și întelegerile de tip cartel care cresc artificial prețurile asigurărilor, deși tarifele de service sunt constante și că se incearcă o manipulare grosolană prin toate vuvuzelele pentru a subjuga service-urile independente, pentru a-și putea asiguratorii bate joc de păgubiți în echipă cu service-urile lor „partenere” .

Daca sunteti implicat intr-un eveniment rutier CONTACTATI-NE  imediat la 074.88.33.266 si vom face ca totul sa fie cat mai simplu, inclusiv iti vom oferi  GRATUIT o masina de care sa te folosesti, cat timp masina dumneavoastra este in service !

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?