Vacanta de vara de anul acesta e pe terminate, asa ca majoritatea dintre noi au in minte doar doua lucruri: cand sa-si programeze urmatorul concediu si unde sa-l petreaca.

Desi par dificile, aceste dileme sunt foarte usor de rezolvat, intrucat din ambele ne vor scoate alte persoane, mult mai importante decat noi: sefii si sotiile.

Sa nu ne culcam insa pe o ureche, pentru ca avem si noi partea noastra de pus umarul pentru reusita concediului ce va sa vina, iar asta pare sa fie intr-adevar cea mai grea dintre toate.

Este vorba de asigurarea unui transport placut, ieftin, comod si daca s-ar putea instantaneu pana la locul in care ne vom descarca de nervii acumulati inca din prima zi de revenire la serviciu.

Cum insa teleportarea nu s-a inventat inca, e clar ca vom avea de ales intre avioane, trenuri, feriboturi si bineinteles clasicul automobil care ne scoate mereu din orice incurcatura. Sau ne baga?

Intrebarea nu este fara rost. Cu totii stim ca masina personala nu ne poate duce in concediu la New York si nici macar in Sibiu, daca stam in vreun capat de tara si nu vrem sa ne pierdem doua zile din concediu admirand frumusetile patriei prin ambuteiaje.

De aceea, un mijloc de transport rapid de genul avionului, combinat cu o masina pe care o gasim la fata locului pare sa fie reteta perfecta pentru reusita urmatorului concediu.

Daca insa alegerea cursei aeriene este o chestuine de doua click-uri, gasirea masinii din zona in care urmeaza sa ne cazam nu este la fel de usoara.

Si asta din simplul motiv ca avem de optat intre inchirierea unui automobil de la o firma de rent-a-car si ride share. Care e mai potrivit?

Pai sa vedem.

Ride sharing-ul a luat o amploare atat de mare in toata lumea, incat autoritatile de peste tot au fost nevoite, la presiunea unei anumite parti a societatii, sa emita reglementari stricte pentru a nu intra in concurenta neloiala cu firmele care fac deja transport legal de persoane si pentru a incasa toate taxele si impozitele posibile, ajungandu-se pana la interzicerea lor.

Cand vorbim despre ride share, trebuie sa avem in vedere ca acest termen include atat aplicatiile cunoscute de toata lumea gen Uber sau Taxify, cat si simpla impartire a spatiului liber dintr-o masina cu alte persoane care au aceeasi destinatie la aceeasi data cu cea catre care se indreapta soferul.

De aceea, dupa ce ne-am ales punctul terminus al calatoriei noastre, e bine sa ne informam din timp daca in orasul/zona/tara respectiva aplicatiile de ride sharing sunt permise si ne putem baza pe ele.

Daca insa dorim sa calatorim cu o masina despre care am aflat de pe Facebook ca are locuri libere catre destinatia noastra, e bine sa aflam cat mai multe despre sofer si ceilalti calatori, intrucat orice deplasare alaturi de straini implica riscuri.

In aceste conditii, varianta apelarii la o masina inchiriata de la o firma specializata are doar dezavantajul ca nu este mai ieftina decat ride share-ul, insa compenseaza prin multiple alte avantaje:

  • Siguranta
  • Masina la dispozitie nonstop pe tot parcursul sederii
  • Rezervarea poate fi facuta oricand
  • Posibilitatea de a alege masina dorita din parc pe care sa o conduci chiar tu

Alegerea va apartine.

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?