Este cineva care nu a auzit povestea unui prieten ce a rămar fără combustibil? Deși aceste istorioare par amuzante după o perioadă, situația nu este tocmai plăcută. Motivele pentru care se ajunge aici sunt variate, atât serioase cât și hilare.

Pentru a nu păți acest lucru atunci când folosiți serviciul de închirieri auto, echipa Vabova Speed vă recomandă următoarele:

  1. Țineți cont de capacitatea rezervorului și consumul mașinii închiriate.

Atunci când schimbați mașina pe care o conduceți în mod uzual, aveți grijă să vă informați cu privire la capacitatea rezervorului mașinii închiriate. Este posibil să fie diferită motiv pentru care puteți rămâne fără combustibil mai repede decât vă așteptați. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că fiecare mașină are un consum diferit în funcție de capacitate, parametrii, starea tehnică, etc. Vă recomandăm să discutați cu consultantul ce vă predă autovehiculul pentru a afla cât mai multe despre viitoarea parteneră din trafic.

  1. Folosiți aplicații de planificare a călătoriei.

În prezent există numeroase aplicații ce vă ajută să planificați o călătorie. Se instalează direct pe telefonul mobil sau tabletă, fiind ușor de folosit. O dată ce rezervorul este plin, stabiliți concret ruta și stabiliță anumite puncte de reper cu privire la locul unde ar trebui să începeți să căutați o benzinărie. Luați-vă întotdeauna o marjă de eroare. În felul acesta este mai ușor să vă amintiți faptul că este necesar să alimentați. Puteți alege chiar o zonă pe care ați dori să o vedeți pe traseu sau una potrivită pentru un popas. Aplicațiile vă oferă posibilitatea de a salva locația stabilită și vă atenționează când vă apropiați.

  1. Fiți atenți la peisajul geografic și condițiile meteo.

Analizați traseul înainte de a porni la drum. Sunt mai multe aspecte de care trebuie să țineți cont aici. În primul rând, în cadrul zonelor izolate, a drumurilor în afara orașelor există mai puține locații unde puteți alimenta. Este posibil ca ele să nici nu figureze pe harta GPS-ului deci vă pot fi de folos aplicațiile unor lanțuri de benzinării în cadrul căroră regăsiți toate stațiile de alimentare existente. De asemenea, nu uitați că există o influență negativă a consumului de combustibil dată de intensitatea și frecvența demarajelor, a frânărilor intensive și repetate și de alegerea nepotrivită a momentelor de schimbare a treptelor de viteze. Aceste aspecte se datorează aspectelor de relief (șes, deal, munte), a tipurilor de drumuri (urbane, autostrăzi în afara orașelor) și a lucrărilor. Nu în ultimul rând, verificați condițiile meteo deoarece și acesta au un impact semnificativ asupra combustibilului.

  1. Verificați să nu existe vreun traseu deviat.

Este posibil ca datorită unor lucrări la carosabil să există rute deviate. Acest lucru va influența consumul mașinii închiriate. Un traseu ce trece prin oraș implică, automat, un consum mai mare. Viteza constantă, de exemplu pe o autostradă, ajută la economisirea de carburant.

  1. Nu în ultimul rând, aruncați mai des câte o privire la indicatorul de pe bordul mașinii închiriate.

Încercați să transformați într-un obicei verificarea indicatorului de combustibil. Având în vedere elementele prezentate mai sus este posbil să existe o modificare a consumului. Fiecare mașină are o rezervă ce vă ajută în cazul în care constatați că s-a aprins beculețul de avertizare. Informați-vă cu privire la această și cautați cea mai apropiată stație de alimentare, folosind o aplicație și nu sperând că veți întâlni una în drum.

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?