Pentru ca ne aflam la inceputul lui Aprilie iar in curand temperaturile ridicate isi vor face resimtita prezenta, ne-am gandit sa iti prezentam 3 piese pe care ar trebui sa le verifici la masina ta o data cu incheierea sezonului rece.

Noi avem grija ca toate masinile ce fac obiectul serviciului de inchirieri auto oferit de Vabova Speed sa fie inspectate pentru a evita orice tip de incident.

Freonul

In general, soferii nu folosesc aerul conditionat pe timp de iarna ceea ce speciliastii spun ca este o greseala. De ce? Cu aerul conditionat pornit, motorul se incalzeste mult mai repede, parbrizul se dezabureste intr-un timp mai scurt. In plus, in momentul in care acesta este inchis garniturile (0-ringurile) se usuca deoarece freonul amestecat cu ulei nu mai trece prin circuit iar acesta nu se mai lubrifiaza. Astfel, este posbil ca in urma unei fisuri intreg gazul sa se evapore si sa ai surpriza neplacuta ca atunci cand pornesti butonul de AC in masina sa nu simti curenti de aer rece. In cazul acesta este mai simplu si mai putin costisitor sa remediezi aceasta problema acum decat la inceput de vara cand costurile cresc datorita numarului mare de solicitari. Sa nu mai vorbim despre timpul mai lung petrecut in service.

Placutele de frana

Iarna datorita umezelii, zapezii topite in amestec cu sare sau diferite solutii digivrante, sistemul de franare poate avea de suferit. Apa murdara ce patrunde intre discurile si placutele de frana poate duce la corodarea acestora. Desi aceasta verificare poate fi facuta si pe cont propriu, noi va recomandam sa mergeti la un service sau o vulcanizare pentru ca intregul proces sa se desfasoare in depline siguranta. In cazul in care placutele de frana sunt uzate, etrierele sunt ruginite sau discurile au santuri adanci este bine sa solicitati inlocuirea lor.

Farurile

Vizibilitatea in trafic este esentiala. Din pacate, iarna, datorita nisipului, sarii si solutiilor degivrate pe care masinile din fata noastre le arunca in miscare, farurile se pot matui. Acest aspect apare mai ales in cazul masinilor din generatiile noi care au farurile din plastic si nu din sticla. Nisipul amestecat cu zapada topita actioneaza cu un smirghel. Iarna aceasta nu a fost foarte lunga insa o verificare este recomandata pentru a nu avea surprize neplacute. In plus, statisticile arata faptul ca o vizibilitate buna ajuta la evitarea multor accidente. In cazul in care farurile sunt matuite, le puteti reconditiona pe cont propriu, folosind un kit special sau merge intr-un service.

Deasemenea, este indicat sa verificati si toate becurile de la stopuri si faruri pentru a nu exista sigurante arse. In cazul nefunctionarii acestora, trebuiesc inlocuite imediat deoarece exista o amenda prevazuta in legislatie iar in ultima perioada verificarile realizate de politia rutiera s-au intensificat.

Desigur, acestea sunt doar trei dintre elementele pe care trebuie sa le verificati pentru a conduce in siguranta insa o verificare sau revizie in service poate conduce la identificarea unor probleme pe care nu le putem prevedea, iar repararea lor in timp util duce la evitarea accidentelor sau situatiilor neplacute.

 Daca ai avut un accident si nu a fost vina ta, iti oferim o masina de inlocuire GRATUIT!
Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?