O dată ce ați apelat de serviciul de închirieri auto oferit de Vabova Speed aveți la dispoziția dumneavoastră o mașina care te va duce în cele mai frumoase locuri, în deplină siguranță. Prin urmare, ne-am gândit să vă recomandăm 5 locuri din Românie pe care le considerăm potrivite pentru a petrece Sărbătoarea Pascală.
- Bucovina
Știați că se spune că în Bucovina timpul stă în loc? Perfect pentru o vacanță alături de cei dragi, nu? De asemenea, este o regiune cunoscută pentru arta decorării și încondeierii ouălelor. În fiecare an, are loc Festivalul Național al Ouălelor Încondeiate de la Ciocănești unde participă încondeietori de ouă din țară și din străinătate, organizându-se concursuri de încondeiat ouă și fiind premiați atât cei care păstrează stilurile autentice cât și cei care pun accent pe creații noi ce valorifică spiritul artei tradiționale. În plus, programul include și spectacole folclorice de muzică populare bucovineană, muzică de fanfară și parade ale portului popular. Și tradițiile aferente Învierii sunt păstrare cu sfințenie aici, putând afla istoria lor de la localnici care sunt adevărați meșteri ai povestirilor.
- Poiana Mărului
Poiana Mărului este considerată „Mica Elveție a României”, fiind zona cu cel mai curat aer din Europa. Este situată în Munții Tarcău, la 150 km de Timișoară și este raiul iubitorilor de natura. Unul dintre punctele de atracție este lacul de acumulare unde, în funcție de condițiile meteo, puteți pescui, merge cu barca sau chiar face plajă și inota. Nu este o zona hotelieră dezvoltată motiv pentru care cazarea se face în pensiuni sau chiar în casele localnicilor, bucurându-vă alături de ei de magia tradițiilor și pregătirilor. Este cea mai potrivită alegere dacă vă doriți liniște și o conexiune aparte cu natura.
- Maramureș
Trebuie să știți că Maramureșul este locul în care tradițiile de Paște sunt păstrate neschimbate de secole. Oamenii de aici au grijă, cu sfințenie, de moștenirea lor culturale și nu își doresc ca uitarea să se aștearnă peste ea. Dacă veți alege să petreceți Sărbătoarea Pascală aici, în Duminica Învierii veți asista la o tradiție specială: se pune într-un ibric nou apă rece, un ou roșu, un ban de argint și se spală pe față cu această apă pentru a fi roșii în obraji ca oul și pentru a avea belșug restul anului. Și mancarea este preparată tot după rețete de la străbuni, mielul umplut și pasca cu branză de oaie și stafide fiind două dintre rețetele extrem de iubite de aici.
- Moldova
Un alt loc unde tradițiile sunt transmise din generație în generație este Moldova. Să nu mai spunem de existența zonelor viticole care oferă un farmec aparte sărbătorilor petrecute aici. Elementul central, pe lâng ouă, îl reprezintă pasca. Gospodinerele o pregătesc dimineața devreme apoi o duc la Biserică pentru a fi sfințintă în noaptea de Înviere. Dimineața, credincioșii mănâncă din ea pe post de anafura sau cunosctul pași. Spre deosebire de alte zone, în noaptea de Înviere, pe lângă slujbă, credincioșii marchează momentul cu pocnitori sau împușcături pentru a alunga spiritele rele. Vă invităm să descoperiți și alte tradiții, discutând cu localnicii care sunt extrem de prietenoși și pregătiți oricând să vă dezvoluie informații despre tradițiile și cultura de aici.
Indiferent de locația aleasă pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale, noi vă punem la dispoziție mașini care vă vor ajuta să ajungi rapid și în siguranță acolo unde v-ați propus. Puteți solicita la orice oră din noapte sau zi o mașină din flota Vabova Speed.