Postarile noastre de pe acest blog au reusit sa convinga tot mai multa lume ca cea mai buna varianta pentru a rezolva problema deplasarii atunci cand te afli departe de casa este inchirierea unei masini.

Nu mai revenim acum asupra avantajelor acesteia, ci incercam sa ne aplecam spre alte probleme care pot aparea la alegerea masinii de inchiriat.

Iar problema principala ramane intotdeauna, asa cum e si firesc, cea a costurilor.

OK, va sa zica nu ai carat dupa tine masina proprie pentru ca ti-ai dat seama ca e mult mai avantajos sa apelezi la serviciile unei firme de rent-a-car. Insa, ca majoritatea adjectivelor din limba romana, si „avantajos” are mai multe grade de comparatie. Putem deci ca si in materie de masini inchiriate sa gasim ceva „mai avantajos” sau „mai putin avantajos”, desi noi ne dorim intotdeauna sa avem doar „cel mai avantajos” serviciu de inchiriere.

In cautarea perfectiunii revenim la Sibiu, zona pe care am analizat-o cel mai des in postarile noastre de pe acest blog, unde vom incerca sa facem un calcul comparativ al ofertelor existente pe aceasta piata, calcul pe care il poti folosi la alegerea unei masini de inchiriat din orice alta zona a lumii.

Mai intai sa vedem insa ce parametri putem lua in calcul pentru a defini o masina ca fiind „economica”.

Primul este evident chiria masinii, raportata la perioada in care te vei folosi de ea. Apoi vom considera si toate cheltuielile adiacente pe care trebuie sa le platesti, conform contractului de inchiriere, pentru a te putea folosi de masina aleasa. Si, nu in ultimul rand, trebuie sa urmaresti si consumul masinii pe care o vei alege, avand in vedere ca pretul combustibilului in Romania are o singura directie: in sus.

Sa presupunem asadar ca trebuie sa stai cel mult 10 zile in zona Sibiului si ca ai nevoie de cea mai economica masina pe care ti-o poti permite cu bugetul tau limitat. In cazul asta ai de ales intre:

  • Toyota Yaris Hybrid ( benzina + curent ) poate fi inchiriata de la 24 EUR pe zi
  • Citroen C5 Tourer poate fi inchiriat cu 27 EUR/zi si consuma 6,4 litri de motorina la 100 km
  • Toyota Aygo, o masina fiabila, pe benzina, pe care o poti inchiria cu 26,60 EUR/zi si care consuma 5,5 l/100 km
  • Peugeot 308 are o chirie de 26,40 EUR/zi si consuma 5,4 litri de motorina la 100 km
  • Ford Focus Break, model 2017, consuma 6,5 litri de benzina la 100 km si se poate inchiria cu 24 EUR/zi
  • Opel Corsa, Diesel, consuma 5,9 l/100 km si are chiria zilnica de numai 23 EUR.

Datele de mai sus le-am cules de pe site-urile celor mai populare firme care ofera servicii de rent-a-car in Sibiu, iar consumul mediu de combustibil l-am calculat cautand in forumurile de specialitate postarile celor care au in proprietate de mai multi ani modelele respective.

Un aspect care trebuie mentionat este ca site-urile firmelor de inchiriere nu ofera nicio informatie legata de alte costuri, asa ca trebuie sa cititi cu atentie contractul inainte de a pune cheia in contact.

Asa cum se poate vedea mai sus, diferentele la raportul consum/chirie sunt relativ mici, de aceea probabil ca un cuvant de spus va avea si marca masinii, pentru ca fiecare dintre noi are anumite preferinte in acest sens.

Desigur, in alegerea ofertei intervine intotdeauna factorul uman subiectiv, ceea ce inseamna ca tu esti singurul care poate decide care este cea mai potrivita masina pentru tine.

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?