Programul Rabla 2018 a început în a doua jumătate a lunii martie  cu un buget de 133 milioane de lei. Acest buget  a fost repede epuizat, ajungând doar pentru 20.000 de tichete.

Promisiunile însă sunt mari, Guvernul anunțând că suplimentează programul cu încă 230 de milioane de lei, suficienți pentru încă 30.000 de tichete.

Cele mai accesibile mașini prin Programul Rabla vin cu prețuri foarte bune, iar producătorul național, Dacia, are competitori serioși .

1.DACIA

Prin Programul Rabla 2018, producătorul național,  vine cu o echipare cu motor de 1.0 pe benzină , capabil să dezvolte 73 CP , dotat cu aer condiționat, închidere centralizată, proiectoare de ceață, port USB și Bluetooth

Dacia Sandero este scoasă la vânzare la prețul de 6.690 Euro și cu aceleași dotări ca Dacia Logan .

În schimb, Dacia Duster, unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri la nivel european pleacă de la 12.650 cu motor de 1.5 diesel si 110CP .

STIAI CA ….

Daca ai avut accident si nu a fost vina ta, ai dreptul sa îți închiriezi un autovehicul din aceeași clasă sau clasa inferioară celui avariat, iar asiguratorul RCA al soferului vinovat  este obligat să achite costul închirierii acelui autovehicul pentru perioada reparațiilor . Vezi detalii aici 

2.SKODA

Producătorul ceh se laudă cu cel mai ieftin autoturism din program . Skoda Citigo costă doar 5.850 Euro și vine echipat cu un motor de 1.0 MPI si 60 CP.

O alternativă la fel de  ieftină poate fi considerată Skoda Fabia . Aceasta  costa 7.600 Euro și are același motor de 1.0 cu 60CP.

3.Opel

Corsa, este cel mai ieftin model care poate fi achiziționat prin Programul Rabla de la cei de la Opel . Acesta costa  7.870 Euro și vine cu un motor de 1.2 cu 70CP.

Fratele mai mare, Astra,  costa 11.365  Euro.

4.Renault

Nici cei de la Renault nu reprezintă o alegere proastă .

Cel mai ieftin model , Clio , costă 7.950 Euro și vine echipat cu un motor de 1.2 si 75CP , aer condiționat, faruri de zi  cu led,  geamuri față electrice și USB.

*Toate prețurile conțin TVA

De la anul, Ministerul Mediului dorește să schimbe regulile. Astfel că , în Programul Rabla 2018 vor fi acceptate pentru casare doar mașini cu ITP-ul valabil. Pentru 2019 Ministerul Mediului  va păstra prima de casare de 6.500 lei, dar în program vor fi acceptate pentru achiziție doar autoturisme care generează cel mult 120 g CO2/km, spre deosebire de limita de anul acesta de 130 g CO2/km.

Proiectul de act normativ nu se aplică momentan, acesta așteaptă avizul ministrului mediului și apoi să fie publicat in Monitorul Oficial .

Dacă sunteți implicat într-un eveniment rutier CONTACTAȚI-NE  imediat la 074.88.33.266 și vom face ca totul să fie cât mai simplu, inclusiv vă vom oferi  GRATUIT o mașină de care să vă folosiți, cât timp mașina dumneavoastră este in service !

Șoselele sunt periculoase ! Conduceți prudent și nu uitați că nu merită să ne grăbim …într-un final tot acolo ajungem. Drumuri bune !

Translate »
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici sa te ajutam cu orice informatie.
👋 Salut, cum te pot ajuta?